Trip to Burano: Colorful Little Island


Buongiorno! I just got back from my trip last week. I went to some countries in Europe: the Netherlands, Germany, Italy, and of course France (yes, because I live there :p). It was a nice trip, there was a snow in München but I got a lot of sun shine in Venezia. I was so excited when I arrived in Italy, it's 17 Celsius! Finally I can wear a normal clothes again, so bye-bye coat, I'm sick of you. In Italy, I went to Venezia and a little island near Venezia called Burano. Burano used to be in my travel bucket list if you see my pinterest, I fell in love with this island since the first time I saw it in someone's instagram account. I really love its vibrant color and the doors. Yes, doors! And you know even hanging clothes in front of their house are beautiful as well.
I went there from Venezia by water bus (it's like a ferry but they call it water bus because it's a public transportation like a bus, but it's in water). It takes like an hour to get there, sounds so long but it's really worth the time you waste on the way to get there! :) So let's see how beautiful Burano is.
•••
Buongiorno! Aku baru aja pulang dari liburan seminggu yang lalu. Aku pergi ke beberapa negara di Eropa: Belanda, Jerman, Itali, dan pastinya Perancis (iyalah, aku kan tinggal di sini :p). Perjalanannya seru, masih bisa ngerasain salju di München tapi juga ngerasain panas di Venezia. Aku senang banget pas sampai di Itali, karena suhu udaranya udah 17 derajat Celsius! Akhirnya aku bisa pakai baju normal lagi, tanpa coat, bosen banget pake coat. Di Itali, aku pergi ke Venezia dan pulau kecil di dekatnya yang bernama Burano. Burano udah lama nongkrong di travel bucket list-ku kalau kalian liat di pinterest-ku, aku udah jatuh cinta dengan pulau ini sejak pertama kali liat fotonya di instagram orang. Suka banget sama warna-warni rumahnya dan pintu-pintunya. Iya, pintu! Dan tau ga sih, bahkan jemuran aja di sana jadi keliatan bagus.
Aku pergi ke Burano dari Venezia naik water bus (itu seperti ferry tapi mereka nyebutnya water bus karena itu adalah transportasi umum di sana seperti bis, hanya saja itu di air). Perjalanan ke Burano memakan waktu sekitar satu jam, kedengarannya lama yah tapi sebanding banget sama apa yang kita liat nanti pas sampai di sana! :) Jadi, mari kita liat seberapa bagusnya Burano di postingan aku kali ini.


Right after I arrived in Burano, there's an Italian restaurant by the sea selling pizza, pasta, and another local food. So I gave it a try, I went there and I ordered pizza margherita, seafood spaghetti (I forgot the Italian name), and a plate of mix fried seafood. They're really goooood, I can even finish them all by myself lol. There is nothing better that eat a food right in the place where it was born!
•••
Sesampainya di Burano, ada restoran Itali gitu yang jualan pizza, pasta, dan makanan lokal lainnya. Aku penasaran dan akhirnya coba deh, aku pesan pizza margherita, spaghetti seafood (aku lupa nama aslinya), dan sepiring aneka seafood goreng. Semuanya enak bangettt, aku bahkan bisa ngabisin semuanya sendiri wkwk. Ga ada yang lebih enak dari makan makanan di tempat asalnya!


Hijab - Meccanism
Sunglasses - Miu Miu
Top - Unknown boutique in Indonesia
 Skirt - Unknown boutique in Indonesia
Bag - Longchamp


0 comments:

Post a Comment